Ben jij er één of word je er één? DevOps Engineer

Wat is een DevOps Engineer? Een DevOps Engineer is een specialist die zich bezighoudt met de ontwikkelingscyclus van software producten. Als DevOps Engineer ben je de spil tussen Development en Operations. Je houdt je elke dag bezig met het ontwikkelen, testen en verbeteren van de software en het voortbrengingsproces. Zoals het woord al aangeeft, is het een combinatie van Dev en Ops, ontwikkeling en operatie, je werkt dus meestal in een draaiende omgeving en neemt gezamenlijk als team verantwoording voor de goede werking van het systeem. In een DevOps team werk je dan ook vaak in verschillende rollen; je combineert taken op het gebied van ontwikkelen, testen en beheren.

Wat doet een DevOps Engineer bij Aquemini?

Bij Aquemini werk je als DevOps Engineer aan opdrachten met maatschappelijke impact. Je werkt bij organisaties die belangrijk zijn om de maatschappij te laten draaien. Denk aan een ministerie, de Politie, het waterschap of gemeenten. Jij zorgt ervoor dat mensen beter, sneller en meer compliant kunnen werken. Je werkt aan betrouwbare IT-oplossingen die organisaties hun werk laten doen. Met jouw werk maak je dus echt het verschil. Misschien ga je wel aan de slag bij de technische recherche of bij Defensie! Ben jij een gepassioneerde DevOps Engineer én wil je ook professioneel je nuttig maken en de wereld zo weer een beetje mooier, beter, veiliger of leefbaarder houden? Dan ben jij een echte aanwinst voor Aquemini.

Dev ops engineer

Vacature DevOps Engineer

Wil jij als DevOps Engineer verschil maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We leren je graag kennen!

Actuele vacatures bij Aquemini

Bij Aquemini zijn we altijd op zoek naar nieuwe DevOps professionals. Senior of medior, mensen met ervaring, drive en passie voor techniek. Je hoeft geen oude rot in het vak te zijn, maar je moet wel weten wat je doet en waar je voor staat. Je wilt impact maken met je werk en de mooie opdrachten die we doen voor onze klanten. Dat is wat wij belangrijk vinden. Bij Aquemini sta jij op de eerste plek. Bovendien zoeken we vrijwel doorlopend tal van IT specialisten.

 

Een goede DevOps Engineer zorgt voor:

Als DevOps Engineer zorg je ervoor dat jouw organisatie kan doen wat er gedaan moet worden. Jij zorgt voor een goede integratie van Development en Operations waardoor processen naadloos op elkaar aansluiten. Dankzij jou lopen de IT-processen vlekkeloos en werken systemen naar behoren.

Dit kan de ideale DevOps Engineer:

N

Je beheerst programmeertalen zoals Java, Python, Golang, .NET, PHP en/of Ruby

N

Je bent thuis in moderne tools; zoals: Jenkins, Maven, Nexus, GIT, Sonarcube en e2e en unit testautomatiseringtools zoals bijvoorbeeld Karma, Jasmin, Cypress

N

Je werkt met diverse platformen of hebt juist een specialisme in Linux, Azure, AWS, Openshift, Docker of k8s en bent hier ook thuis in automation en orchestration tooling met bijvoorbeeld Ansible, Katello, RH Satellite of Kubespray

N

Je bent communicatief vaardig, werkt graag agile / scrum en kunt goed in een team werken. Bovendien ben je zowel profesioneel als persoonlijk een fijne collega

DevOps Engineer aan het woord

Sinds februari van dit jaar werkt DevOps Engineer Amine via Aquemini op een interessante opdracht bij de politie. “Ik ben aan de slag als functioneel specialist voor de politie. Ik doe aan de Ops-zijde voornamelijk technisch beheer rondom speciale projecten. Aan de development-zijde ben ik op het moment één van de ontwikkelaars voor een systeem, waarover ik helaas niet inhoudelijk mag vertellen. Ik ben heel erg enthousiast over mijn huidige functie. “De technische uitdaging maakt het interessant, maar ook het team waarin ik zit. Het is heel divers en we leren heel veel van elkaar. Ik kan wel zeggen dat ik dit de allerleukste opdracht ever vindt. Ik word aan alle kanten geholpen en Aquemini is ook een Microsoft Development partner en helpt één van de senior developers mij ook verder op het vlak van Azure te ontwikkelen en heb ik ook een sandbox gekregen om zelf mee te kunnen spelen en krijg ik de nodige opleidingen aangeboden. Voor deze opdracht werkte ik ook al voor Aquemini bij het OM en gelukkig werkt de politie doorgaans met langdurige inzet, ook vanwege de uitgebreide screening want ik zit hier echt helemaal op mijn plek en ik heb inmiddels ook een vaste aanstelling bij Aquemini en blijf hier wat mij betreft zo lang mogelijk.”

Lees meer over de opdracht van Amine als DevOps Engineer

Podcast IT voor Nederland

Luister ook de podcast IT Voor Nederland waarin we onder andere ook een DevOps engineer spreken over werken bij de NS. We hebben zoveel mooie klanten waar je met jouw kennis en kunde ook maatschappelijke impact kunt maken. Dit geeft het werk echt een extra dimensie. Ook een machtig mooie plek om je vak als devops engineer te kunnen uitoefenen!

Hoe word je DevOps Engineer?

DevOps Engineer zijn zeer veel gevraagd op de arbeidsmarkt. Wat je nodig hebt om DevOps Engineer te worden. Is een HBO opleiding zoals Computer Science, Informatica of Software Engineering belangrijk? Het helpt maar een afgeronde hbo is niet altijd voorwaardelijk. Bij Aquemini schatten we kennis en ervaring op waarde, maar jouw karakter en instelling en technisch kunnen nog veel meer. Ben je nog niet helemaal op niveau, dan spreken we je toch graag, om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Je zou niet de eerste zijn die we vooruit helpen; neem contact met ons op! We leren je graag kennen.

Wat verdient een DevOps engineer?

Het gemiddelde salaris van een DevOps engineer is absoluut boven modaal en stijgt de afgelopen jaren steevast boven inflatie. De salarisrange van een DevOps engineer is sterk afhankelijk van de functie en de technieken waarmee wordt gewerkt. Opereer je aan de voorfront van techniek is je skillset schaars dan vertaalt dit zich ook in een hoger salaris. Bij Aquemini zijn we altijd op zoek naar de beste mensen in het vak en ook naar onze klanten beogen we ook niet de goedkoopste te zijn maar de beste. Onze mensen zijn onze belangrijkste assets en we investeren dan ook doorlopend in jouw ontwikkeling. Wij werken niet met een standaard salarishuis en kunnen dus maatwerk bieden. Passie voor techniek en de wil om met ons werk ook impact te maken door te werken voor organisaties waar je ook maatschappelijke impact maakt daar kiezen we voor. We vinden het belangrijk dat je inhoudelijk happy bent met je job en je kunst scharen achter de maatschappelijke taakstelling van onze klanten. Dit moet je aanspreken dat vinden we belangrijk. En uiteraard beiden we uitstekende primaire arbeidsvoorwaarden maar ook tal van extra’s die allerminst in de markt standaard zijn. Wij leren je graag kennen en als we voor elkaar kiezen dan hoort hier ook een passende aanbieding bij waar je als DevOps engineer bij ons ook financieel een stuk gelukkiger wordt.

Leuke opdracht als DevOps Engineer!

Iedere dag zijn er DevOps engineers vanuit Aquemini aan het werk op de leukste opdrachten binnen organisaties waar je met je werk ook echt maatschappelijke impact maakt. We gaan voor mooi werk – inhoudelijk maar ook bij mooie organisaties. Ben jij die DevOps Engineer die bij Aquemini impact wilt maken op betekenisvolle opdrachten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We leren je graag kennen!

Contact
OPNEMEN