Strategische samenwerking tussen Aquemini en Staan: een nieuw tijdperk in IT- en Finance-Bemiddeling

BLOG | LEESTIJD: 2 MINUTEN

Aquemini en Staan

Staan, een prominente bemiddelaar van Finance, IT-, Data- en BI-professionals, en Aquemini, een toonaangevende speler in de IT-sector met een sterke focus op de publieke markt, hebben onlangs de handen ineengeslagen in een strategische samenwerking die de toekomst van personeelsbemiddeling in Nederland zal herdefiniëren. Deze samenwerking belooft aanzienlijke voordelen en groeimogelijkheden voor beide bedrijven en hun klanten.

Versterking en uitbreiding

De samenwerking tussen Aquemini en Staan is een belangrijke mijlpaal en resulteert in een gemeenschap van bijna 400 professionals. Met de integratie van Staan worden naast de vestiging in Tiel ook de bestaande kantoren van Staan in Amsterdam, Rotterdam, Kamerik, ‘s-Hertogenbosch en Hoorn onderdeel van deze samenwerking. Deze geografische uitbreiding vergroot de gezamenlijke slagkracht en versterkt de aanwezigheid op de Nederlandse markt, zowel in de IT- als Finance-sector.

Harm van der Ploeg, oprichter van Aquemini, blijft aan het roer van Aquemini en ziet de samenwerking als een enorme groeikans. “Met deze stap maken we een sprong in de tijd. Ons doel is om een leidende rol te spelen in de IT-sector, met een specifieke focus op organisaties met maatschappelijke impact,” aldus Van der Ploeg.

Gedeelde missie en waarden

De samenwerking tussen Staan en Aquemini is niet alleen strategisch, maar ook cultureel goed doordacht. Beide bedrijven delen een sterke focus op kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Het credo van Staan, “We Deliver Great People”, sluit perfect aan bij de kerncompetentie van Aquemini: het matchen van de juiste professional met de juiste organisatie.

 “Deze samenwerking vergroot niet alleen onze impact en dienstverlening, maar versterkt ook onze gedeelde waarden van kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling,” zegt Van der Ploeg. Danny ’t Hoen, Managing Director van Staan, vult aan: “Met deze strategische stap zetten we een belangrijke stap richting een marktleidende positie in de bemiddeling van hooggekwalificeerde professionals in zowel IT als Finance.”

Toekomstige vooruitzichten

Dankzij deze krachtenbundeling kunnen beide bedrijven hun expertise verder uitbreiden. Staan’s ervaring in Finance, IT, Data en BI en Aquemini’s kennis van de publieke IT-markt vormen een solide basis voor toekomstige groei. Samen met Standit, de IT-dochter van Staan, zullen ze innovatieve oplossingen bieden die verder gaan dan traditionele dienstverlening.

De strategische samenwerking tussen Aquemini en Staan markeert een nieuw tijdperk in de bemiddeling van IT- en Finance-professionals in Nederland. Door hun krachten te bundelen, streven zij ernaar dé partner te worden voor organisaties die op zoek zijn naar hooggekwalificeerde professionals, en tegelijkertijd willen zij een voorkeursbestemming worden voor IT-professionals die op zoek zijn naar betekenisvolle carrièremogelijkheden.