Ben jij er één of word je er één? Solutions Architect

Wat is een Solutions Architect? Als Solutions Architect werk je technische oplossingen uit, beschrijf je bedrijfsprocessen en de rol van IT hierin. Je bent verantwoordelijk voor de architectuur van de oplossing; vaak een softwareoplossing zoals SAP of Salesforce. De oplossing die jij aandraagt, komt overeen met de wensen en eisen van de organisatie en sluit aan op de IT-architectuur. Jouw werk is veelzijdig en afwisselend; je werkt van strategie tot operatie.

Wat doet een Solutions Architect bij Aquemini?

Bij Aquemini werk je als Solutions Architect aan opdrachten met maatschappelijke impact. Je werkt bij organisaties die belangrijk zijn om de maatschappij te laten draaien. Denk aan een ministerie, politie, waterbedrijven of gemeenten. Jij komt met technische oplossingen die zo geïmplementeerd kunnen worden en kunt dit ook begeleiden. Je werkt met Linux en Oracle en kent de ins and outs van tooling zoals Satellite, GIT, Puppet, VDI, Azure en Ansible. Je brengt plannen en veranderingen uit de omgeving bij de (DevOps)teams en kunt oplossingen in het geheel van de infrastructuur plaatsen en ze verbinden met de omgeving.

Solutions architect

Vacature Solutions Architect

Ben jij die Solutions Architect die we bij Aquemini zo hard zoeken? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We leren je graag kennen!

Actuele vacatures bij Aquemini

Bij Aquemini zijn we altijd op zoek naar nieuwe Solutions Architect professionals. Senior of medior, mensen met ervaring, drive en passie voor techniek. Je hoeft geen oude rot in het vak te zijn, maar je moet wel weten wat je doet en waar je voor staat. Je wilt impact maken met je werk en de mooie opdrachten die we doen voor onze klanten. Dat is wat wij belangrijk vinden. Bij Aquemini sta jij op de eerste plek

 

Een goede Solutions Architect zorgt voor:

Als Solutions Architect zorg je ervoor dat de voorgestelde technische oplossing geïmplementeerd kan worden en doet wat de klant daarvan verwacht. Je past standaarden toe in projecten en programma’s, beoordeelt en toetst architecturen en werkt nauw samen met de andere architecten en ontwikkelaars om te komen tot een perfect eindproduct. Dankzij jouw oplossing kan jouw klant beter, efficiënter en kostenbesparend werken.

Dit kan de ideale Solutions Architect:

N

Je bent communicatief vaardig en kunt goed in een team werken

N

Je bedenkt en ontwerpt architecturen die aansluiten bij de klantwens

N

Je zorgt voor een effectieve en veilige cloud-omgeving

N

Je hebt kennis en ervaring van de Microsoft porfolio, zoals Windows 10, Office 365, Azure, Defender ATP, Autopilot en MECM.

N

Je hebt kennis ervaring van Azure datacenter infrastructuur en server virtualisatie technieken.

N

Je hebt Kennis en ervaring van applicatie virtualisatie en packaging technieken zoals AppV =

N

Je stelt een technisch ontwerp op en ondersteunt bij de implementatie

N

Je voelt je thuis in een Agile/Scrum werkwijze

Hoe word je Solutions Architect?

Solutions Architects zijn zeer veel gevraagd op de arbeidsmarkt. Wat je nodig hebt om Solutions Architect te worden, is een hbo of universitaire IT-opleiding. Denk aan opleidingen zoals technische bedrijfskunde of technische informatica. Bij Aquemini vinden we kennis en ervaring belangrijk, maar jouw karakter en instelling nog meer. Ben je nog niet helemaal op niveau, dan spreken we je toch graag, om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Podcast IT voor Nederland

Ik wil aan de slag als DevOps Engineer!

Ben jij die Solutions Architect die we bij Aquemini zo hard zoeken? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We leren je graag kennen!

Contact
OPNEMEN